Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA: maak kinderbijslag inkomensafhankelijk

Diederik

PvdA-leider Diederik Samsom wil kinderbijslag inkomensafhankelijk maken. Het geld dat de overheid daarmee uitspaart, kan dan bijvoorbeeld weer geïnvesteerd worden in de kinderopvang. Dat zei Samsom zaterdag op een PvdA-bijeenkomst, waar hij met leden in gesprek ging over ideeën voor het verkiezingsprogramma.

Beperking kinderbijslag
Samsom denkt dat het omslagpunt het best bij een jaarinkomen van 45.000 euro gelegd kan worden. Mensen die boven deze inkomensgrens uitkomen, zouden minder kinderbijslag moeten ontvangen. Ook D66, GroenLinks en de SP zijn voor het inkomensafhankelijk maken van de kinderbijslag.

Zwangerschapsverlof
PvdA-leden opperden op de website van de partij meer dan duizend ideeën. Samsom reageerde enthousiast op het idee om mannen en vrouwen de weken zwangerschapsverlof rond de geboorte van hun kind te laten verdelen. ‘Deze stond er gewoon tussen. Pats, een pareltje,’ zei Samsom. Volgens de leider zijn er zat mannen die meer tijd aan hun baby willen besteden en genoeg vrouwen die sneller aan het werk willen. In de huidige regeling hebben vrouwen recht op 16 weken en mannen op 2 dagen.

Bron: ANP/ NOS.nl
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.