Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Protocol kinderopvang 2.0 vervangt alle oude versies

Vanwege wijzigingen in de maatregelen rondom het coronavirus werd het protocol kinderopvang herhaaldelijk aangepast. Deze werd daardoor onnodig lang en niet altijd even goed leesbaar. Protocol kinderopvang 2.0 moet orde in de chaos scheppen.
informatiedocument-handvatten-voor-kinderopvang-bij-zware-coronamaatregelen
Foto: Pixabay

Protocol kinderopvang 2.0 is de nieuwste versie (7 januari 2021) van het protocol kinderen, die beter leesbaar is dan de vorige protocollen. De oorspronkelijke regels blijven onveranderd. Wel is er een inhoudelijke wijziging opgenomen volgens het gewijzigde testbeleid voor kinderen, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Gewijzigd testbeleid

Het testbeleid voor kinderen is gewijzigd. Ouders van kinderen tot en met 12 jaar worden verzocht hun kinderen met klachten passend bij COVID-19 te laten testen. Kinderen die getest worden, blijven thuis totdat de uitslag bekend is. Testen van kinderen jonger dan 12 jaar wordt in ieder geval dringend geadviseerd als:

  • de klachten niet (alleen) bestaan uit verkoudheidsklachten (= loopneus, neusverkoudheid, niezen en/of keelpijn) maar ook als er sprake is van hoesten, koorts en/of benauwdheid), of anderszins ernstig ziek is,
  • het kind corona-gerelateerde klachten heeft na contact met iemand met corona,
  • er een indicatie is in het kader van een bron- en contactonderzoek,
  • het kind deel uitmaakt van een uitbraakonderzoek.

Bekijk het protocol kinderopvang 2.0, versie 7 januari 2021 >>

1 REACTIE

  1. Waarom is dit document/protocol alleen in PDF. Als houder van een peuterspeelzaal kan je dit protocol dus niet zelf aanpassen. Niet handig protocol voor een houder die dit zelf weer moet gaan aanpassen naar zijn eigen locatie dit had volgens mij veel beter gekund.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.