Project kinderopvang voor KOPP/KVO-kinderen van start

In een gewone kinderopvang meedraaien, spelen met leeftijdsgenootjes en even de problematiek thuis vergeten. In tien Nederlandse gemeenten krijgen kinderen van ouders met ernstige psychische problemen of een verslaving vanaf augustus opvang aangeboden, in het Buitenshuis-project dat officieel van start is gegaan.
Foto: Fotolia

577.000 kinderen groeien op met ouders met psychische problemen en/of een verslaving (de zogenoemde KOPP/KVO-kinderen), volgens cijfers van het Trimbos-instituut. Hoewel er vaak complete zorgteams om deze gezinnen heen staan, draagt deze hulp niet veel bij aan het welbevinden van het kind. Dat stelt Rianne van der Zanden, projectleider van het Buitenshuis-project en wetenschapper bij het Trimbos-instituut. ‘De veiligheid binnen een gezin neemt wel toe dankzij de hulp, maar het welbevinden en de kwaliteit van leven voor het kind laten nog weinig verbeteringen zien.’

Training

In het Buitenshuis-project kopen gemeenten kinderopvangplaatsen (dagopvang en buitenschoolse opvang en voor de oudere

0
329

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.