Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Project Andere Tijden stopt

Andere

Na vier jaar stopt het project Andere Tijden in onderwijs en opvang. Op 23 mei is er een slotcongres over Nieuwe Tijden in Utrecht. Hier wordt een reeks publicaties voor kindercentra gepubliceerd over samenwerking tussen opvang en onderwijs.

Vijf-gelijke-schooldagenmodel
Andere Tijden heeft zich ingezet om betere dagarragementen te realiseren voor kinderen door een einde maken aan de versnippering van de schooldag. Er is geëxperimenteerd met het vijf-gelijke-schooldagenmodel waarbij geen tussenschoolse opvang meer nodig is. Inmiddels hebben meer dan honderd scholen dit idee omarmd. Met de reeks publicaties richt Andere Tijden zich op integrale kindercentra. Er is een film, een magazine, een gids met praktische adviezen en een wetenschappelijke publicatie van Jeannette Doornenbal, lector integraal jeugdbeleid aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Overname en verspreiding
Het project Andere Tijden is in gesprek met de PO Raad, de Brancheorganisatie Kinderopvang, de Werkgroep Onderwijs Kinderopvang en het Landelijk Steunpunt Brede school over de overname en verspreiding van gedachtengoed en activiteiten rondom nieuwe schooltijden en kindcentra.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.