Programma om sociale ongelijkheid tegen te gaan

Dragen structuur, gezonde voeding en beweging bij aan minder sociale ongelijkheid in gezondheid van kinderen? Op die vraag wordt een antwoord gezocht in het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst in Zuid-Limburg. Ook de kinderopvang is nauw betrokken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Kinderen met een ‘hoger’ sociaal economische achtergrond hebben gemiddeld een lager lichaamsgewicht, een hogere fitheid en zelfs een krachtigere handgrip, blijkt uit onderzoek. Deze sociale ongelijkheid in gezondheid vormde de aanleiding voor het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst, waarbij op basisscholen vijf jaar lang een uitgebreid programma wordt aangeboden met extra aandacht voor structuur, sport en gezonde voeding.

Project

Jolanda Rikers, directeur Kinderopvang Kerkrade: ‘Dit project loopt al een aantal jaar. Op vier basisscholen in Zuid-Limburg (Parkstad) doen de kinderen mee aan het project. Als kinderopvang zijn wij samen met Kinderopvang Humanitas verantwoordelijk voor het ‘gezonde’ tussenschoolse

0
261

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.