Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proef sluitende dagarrangementen van start

Proef sluitende dagarrangementen van start

In 2012 start in enkele gemeenten een proef met ‘sluitende dagarrangementen’ voor 4- tot 12-jarigen. In deze pilotgemeenten gaan scholen en buitenschoolse opvang intensiever samenwerken om een meer sluitend aanbod voor werkende ouders te kunnen bieden.

Gemeenten
Welke gemeenten er gaan deelnemen aan de pilot, wordt begin 2012 bekend gemaakt. Dat staat in de kabinetsreactie op het advies ‘Tijden van de Samenleving’ van de Sociaal Economische Raad (SER), waarmee de ministerraad op voorstel van minister Van Bijsterveldt (OCW) en minister Kamp (SZW) heeft ingestemd. Eerder werd al bekend dat de subsidie aan het Steunpunt Brede Scholen met drie jaar wordt verlengd.

Deeltijd
Op dit moment werken drie van de vier Nederlandse vrouwen in deeltijd. Onderzoek wijst uit dat veel vrouwen bereid zijn meer uren te gaan werken of weer aan het werk te gaan als arbeid en zorg beter te combineren zijn.

Bron: Rijksoverheid.nl
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.