Private equity: kan de kinderopvang nog zonder?

Belangenorganisaties, betrokkenen en Kamerleden gingen deze week het debat aan over private equity in de kinderopvang. Is deze investeringsvorm onmisbaar als het gaat om schaalvergroting? En hoe blijft kwaliteit gewaarborgd wanneer winst wegvloeit?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Bij alle sprekers stond dit voorop: de kwaliteit van de kinderopvang. En dan vooral de proceskwaliteit; de kwaliteit zoals de kinderen, ouders en medewerkers die ervaren op de groepen. ‘Elke ervaring, goed of slecht, heeft invloed op kinderen’, zo opende onderzoeker en universitair docent Pauline Slot het debat. ‘De kinderopvang vervult een belangrijke, publieke taak, en die dient met zorg uitgevoerd te worden.’

Waterland

Al twintig jaar mengen private investeerders met vreemd vermogen zich in de kinderopvangsector, stelde Hans Scheepers van de Nederlandse investeringsmaatschappij Waterland. ‘Naar mijn mening hebben participatiemaatschappijen een belangrijke bijdrage geleverd aan de brede toegankelijkheid én kwaliteit

0
869

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.