Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijzen beste jaarverslag uitgereikt

Prijzen beste jaarverslag uitgereikt

Tijdens het Jaarcongres van het Waarborgfonds kinderopvang zijn de prijzen uitgereikt voor de beste jaarverslagen. Van de kleine organisaties won stichting Peuterspeelzalen Dordrecht de hoofdprijs. Bij de grotere organisaties was dat Stichting Speelwerkgroep. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 5000. 182 organisaties voor kinderopvang en peuterspeelzaalwerk hebben hun jaarverslag ingestuurd.

Stichting voor Kind en Ouder in Ouder-Amstel won de aanmoedingsprijs van € 1000. De Prijs Beste Jaarverslag Kinderopvang is voor de zesde keer uitgereikt. Stichting Speelwerkgroep is vier keer genomineerd maar heeft nu eindelijk de hoofdprijs te pakken. ‘We begonnen ons al een beetje de Joop Zoetemelk van de kinderopvang te voelen,’ zei directeur Walter Hardenberg.

Kritische jury
De jury was positief over de beide winnaars maar had ook nog wel wat verbeterpunten aangegeven. ‘Het is wel een heel kritische jury,” concludeerde dagvoorzitter Frenk van der Linden dan ook. De jury roemde de vormgeving van de jaarverslagen van de Speelwerkgroep. ‘Ieder jaar heel apart, maar toch ook weer anders. En deze organisatie is een van de weiningen die ook de honoraria van de bestuurders opneemt in het verslag. Uit het jaarverslag dat de Speelwerkgroep een prima maatschappelijk ondernemer is. Dat zou wel wat meer naar voren mogen komen, zei Pico Kuiper, die namens de jury de prijzen uitreikte. 

De stichting Peuterspeelzalen Dordrecht kreeg complimenten over het complete en zeer heldere jaarverslag waarin de visie duidelijk naar voren kwam. Minpunt was dat de organisatie wel erg naar binnen gericht leek, aldus de jury. 

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.