Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Praten over opgroeien tijdens landelijke week van de opvoeding

Praten over opgroeien tijdens landelijke week van de opvoeding

Alledaagse ontmoetingen die het gesprek over opvoeden stimuleren. Daar gaat het om tijdens de nationale Week van de Opvoeding. Van 10 tot 17 oktober kunnen ouders, verzorgers, kinderen en jongeren in het hele land hun ervaringen over opvoeden en opgroeien met elkaar delen door mee te doen aan allerlei activiteiten.

Van opvoeddebatten tot voorleesochtenden en beste opa en omaverkiezing. Verschillende landelijke en regionale organisaties hebben activiteiten gepland. Deze zijn te vinden op de website www.weekvandeopvoeding.nl

Onderzoek
Uit onderzoek van het SCP blijkt dat de gemiddelde Nederlandse ouder tevreden is over zijn of haar functioneren als opvoeder. Meer dan 15 procent van de vaders en 20 procent van de moeders heeft soms twijfels over de mate waarin zij de opvoeding van hun kinderen aankunnen. De meeste ouders zoeken én vinden daarbij naar tevredenheid steun in hun nabije omgeving.

Initiatief
De Week van de Opvoeding is een initiatief van de gemeente Den Haag en de gemeente Roosendaal, de Ouder- en Kindcentra van Amsterdam, Centra voor Jeugd en Gezin Rijnmond in de regio Rotterdam en omstreken, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch, regio Lekstroom en Utrecht West, de Family Factory, J/M voor Ouders, de VNG, STIVORO, het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.