Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast: Slaapcoach Tanja Veldhuizen geeft slaaptips voor kinderen op de kinderopvang

Van slapen worden we allemaal beter. Maar wat doe je wanneer een kind niet wil slapen in de kinderopvang? En wat als ouders een slaapritme hebben bepaald voor hun kind, maar dit niet haalbaar is op de opvang? Slaapcoach Tanja Veldhuizen geeft tips in de allereerste podcastaflevering van KinderopvangTotaal presenteert: Podje Opvoeden.
podcast-slaapcoach-tanja-veldhuizen-geeft-slaaptips-voor-kinderen-op-de-kinderopvang
Tanja Veldhuizen

Tanja Veldhuizen is gecertificeerd kinderslaapcoach en eigenaar van Little Sleepers. Trainer en spreker Joyce Blauwhoff maakt de podcast Podje Opvoeden en gaat met haar in gesprek over slapeloosheid bij (jonge) kinderen. Tanja haar missie is om zoveel mogelijk ouders aan maar nachtrust te helpen, op een praktische en liefdevolle manier.

In slaap wiegen

Tanja gaat in op vragen van pedagogisch medewerkers, zoals: kinderen die altijd in slaap worden gewiegd. Daar heb je als pm’er lang niet altijd tijd voor, met meerdere (jonge) kinderen op de groep. Deze kinderen worden vaak wakker na 30 tot 45 minuten en vallen niet meer in slaap. Wat nu? Tanja geeft helder advies: ‘Bespreek dit met ouders. Het kindje wordt wakker na zijn natuurlijke slaapcyclus, maar heeft nog niet ontwikkeld om zelf door te slapen, zonder hulp van de ouder.’ Tanja geeft in de podcast tips, zodat je na een paar dagen al verbetering ziet.

En wat doe je wanneer ouders een slaapritme hebben voor hun kind, maar je ziet dat dit op de kinderopvang niet werkt? Hoe bespreek je dit met ouders?

Geen podcast missen? Volg ons op onze website, of via Spotify.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.