Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plezier en lekker spelen het belangrijkst

Ouders vinden het belangrijk dat hun kind plezier heeft in de kinderopvang. Educatie, het leren zelfstandig te worden en een karakter te vormen, spelen nauwelijks een rol om voor een kinderdagverblijf te kiezen. Skon, Allio en Partou, die in 2014 onder de naam Partou verder gaan, vroegen 5716 ouders naar hun motivatie en wensen.
Plezier en lekker spelen het belangrijkst
Foto: ANP Photo

Op het kinderdagverblijf willen ouders vooral dat hun kind plezier heeft en op de bso moet hun kind vooral ‘lekker spelen’. Warmte en geborgenheid spelen een belangrijke rol en dat kinderen leren omgaan met andere kinderen vinden ouders ook belangrijk.

Flexibele opvang

Natuurlijk maken ouders gebruik van kinderopvang omdat het praktisch is voor de combinatie werk en gezin. Maar ouders letten niet heel erg op de kosten. Liever zien ze flexibele opvangmogelijkheden met keuzepakketten. Vertrouwen, persoonlijk contact en een professionele uitstraling vinden ouders van belang.

Keuze uit pakketten

Partou heeft besloten om in 2014 contracten aan te gaan bieden voor 40, 44, 48 of 52 weken. Voor zzp’ers en ouders met onregelmatige werktijden bestaan opvangmogelijkheden op niet-reguliere tijdstippen en ouders krijgen de mogelijkheid om kinderen vroeger te brengen of later op te halen. Partou biedt, naast opvang in het kinderdagverblijf en de bso, ook gastouderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.