Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pinokkio overleeft moordende concurrentie scholen niet

Voor kinderdagverblijf Pinokkio in Assen (dertien vestigingen) valt het doek. Eén van de oorzaken: de scholen organiseren de kinderopvang (0-4 jaar) zelf. De kinderopvangorganisatie kon de concurrentie van de scholen niet aan. Verder was er sprake van een teruglopende omzet.

Dit melden lokale media in Drenthe waaronder RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden. Door het faillissement leven 150 werknemers en ouders van 1100 kinderen in grote onzekerheid.

Uit school gezet

‘Door de invoering van de integrale kinderopvang is de concurrentiestrijd moordend geworden’, zegt Geke Kobus namens Pinokkio. De kinderopvangorganisatie zou door de koepelorganisatie COG Drenthe (achttien scholen in Assen en omgeving) uit sommige scholen gezet zijn. De scholen organiseerden de kinderopvang zelf. ‘Het is in en in triest dat het zo gaat’, aldus Kobus.

Overnamekandidaat

Naast de concurrentie van scholen speelde de steeds wijzigende regelgeving ook mee. De omzet van de organisatie liep daarnaast de afgelopen maanden terug. De Belastingdienst is één van de voornaamste schuldeisers en vroeg het faillissement aan. Een curator is nu op zoek naar een overnamekandidaat.

Voorlopig blijven de kinderdagverblijven open en gaat de dienstverlening door.


Scholen die de kinderopvang zelf organiseren; het komt op meerdere plekken in het land voor. Dit aantal stijgt, bleek uit een Kamerbrief van november 2016. Niet iedereen vindt dit goed nieuws. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.