Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuterspeelzaalwerk van cao Sociaal Werk naar cao Kinderopvang

Per 1 augustus 2020 gaat het peuterspeelzaalwerk onder de cao Kinderopvang vallen en valt dan niet langer onder de cao Sociaal Werk. Eerder dit jaar hebben cao-partijen bij beide cao’s hierover een akkoord gesloten.
Foto: iStock

Voor de uitwerking van deze overgang hebben cao-partijen kinderopvang en sociaal werk gezamenlijk een overgangsregeling opgesteld.

Beide cao’s zijn ondertussen gewijzigd voor deze overgang. De gewijzigde cao’s zijn aangemeld bij het ministerie van SZW. Voor beide gewijzigde cao’s zal ook algemeenverbindendverklaring aangevraagd worden.

Peuterspeelzaalorganisaties kunnen de overstap naar de cao Kinderopvang maken tot uiterlijk 1 maart 2021. Als de overstap plaatsvindt na 1 augustus 2020, wordt deze datum de peildatum voor onder andere de berekening van de compensatietoeslag en eventueel de persoonlijke toeslag. De opbouw van het loopbaanbudget (LBB) en individueel keuzebudget (IKB) stopt ook op de datum van de overstap.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.