Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuterspeelzaal dicht na vastbinden kind

Marianne Velsink
Sluiting

Peuterspeelzaal Dol-fijn uit Oosterbeek moet met onmiddellijke ingang haar deuren sluiten omdat tijdens een inspectie is geconstateerd dat de directeur een kind op de groep had vastgebonden. Het kind zat met een sjaal aan haar stoeltje vast. Dat is verboden in Nederland.

De directeur legt uit dat het niet een kind uit de groep betrof maar haar eigen kleinkind (een dochter van haar pleegdochter). ‘Zij ziet mij meer als haar oma dan als de juf. Ze was dus ook vrijer in de klas dan de andere kinderen. Ik besloot daarop haar harder aan te pakken, aldus de directeur.

VOG’s niet op orde
Wat ook een rol speelde in de sluiting, is dat er bij eerdere inspecties is geconstateerd dat er te veel kinderen op de groep zaten. Ook bleken niet alle Verklaringen Omtrent Gedrag op orde te zijn. Deze waren na de laatste inspectie nog steeds niet in orde. De gemeente Oosterbeek en de GGD hebben de ouders van de peuterspeelzaal geïnformeerd over de sluiting.

Op TV Gelderland legt de directeur van peuterspeelzaal Dol-fijn uit dat de sluiting wat haar betreft onnodig is. Bekijk het filmpje hier >>

Bron: NOS.nl
ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.