Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuters in actie voor wilde bloemen

De tuinen van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) staan binnenkort vol kleurige, wilde bloemen. De peuters zaaien daar namelijk wilde bloemen in het kader van het project ‘Red de wilde bloemen!’ van Natuurmonumenten/OERRR.
Fotolia

De bloemenzee die zal ontstaan is fantastisch voor de insecten en dieren. De nectar en het stuifmeel in de bloemen is namelijk voedsel voor insecten en vogels. De insecten en dieren zorgen op hun beurt weer voor de voortplanting van de wilde bloemen. En dat is hard nodig, want er zijn steeds minder wilde bloemen volgens Natuurmonumenten/OERRR.

Iedere tuin ook een ton

Bij SKSG zijn natuur en duurzaamheid belangrijke thema’s. ‘De kinderen vinden het fantastisch om in de natuurtuinen te spelen of dingen te ontdekken, in de moestuin bezig te zijn of met boswachters in natuurgebieden op pad te gaan’, schrijft de organisatie in een persbericht. Samen met boswachter Hanne-wil Kievitsbosch van Natuurmonumenten hebben de peuters van SKSG Baloe de eerste zaadjes al gezaaid. Op elk kindcentrum waar bloemen gezaaid worden, worden ook regentonnen geplaatst die via de actie ‘Iedere tuin een ton’ van de gemeente Groningen zijn aangeschaft. Het water dat daarin opgevangen wordt kan weer gebruikt worden om de bloemen water te geven.

Ook meedoen?

OERRR heeft aan SKSG biologisch en inheems bloemzaad beschikbaar gesteld, om daarmee de bloemen en de insecten een steuntje in de rug te geven. Ook aan de slag? Bij Natuurmonumenten/OERRR kun je een gratis actiepakket aanvragen.

Meer informatie ‘Red de wilde bloemen!’>>


In aanloop naar de landelijke Modderdag op 28 juni kozen Kids First COP en Natuurmonumenten het ‘meest vieze OERRR-kind’. En de winnaar was …. Elise! Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.