Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peutercollege koppelt opvang aan peuterspeelzaal

Peutercollege

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, en onderwijswethouder Hugo de Jonge zijn ingenomen met het initiatief van het Peutercollege in hun stad. Hiermee is de eerste stap gezet van een brede beweging die Rotterdam in gang wil zetten om de kinderopvang te koppelen aan het peuteronderwijs.

Het Peutercollege gaat een stap verder dan de groepen nul die vanuit de overheid zijn opgezet. ‘Het geeft de driejarigen dagdelen extra onderwijs. Het is ook goed dat ze direct onderzoek doen naar het effect van voorschools onderwijs, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat de kinderen er daadwerkelijk beter van worden’, zegt De Jonge.

Spotgoedkoop
Voor ouders is meedoen aan Het Peutercollege spotgoedkoop. Voor driejarigen kost het 50 euro per maand extra en 25 euro als de ouder extra inzet toont. Initiatiefneemster Lativa El Ouali denkt niet dat het te veel is voor de doelgroep die het vaak toch al niet breed heeft.

Gezinscoach
Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de stichtingen Bernard van Leer Foundation en De Verre Bergen, die zich voor langere tijd financieel aan het initiatief hebben verbonden. Beide stichtingen zetten zich in om jonge kinderen een sterke start te geven. ‘We geven niet alleen meer uren per dag, maar wij hebben ook een gezinscoach die ouders en andere gezinsleden ook betrekt bij de ontwikkeling van de peuter. Daarnaast blijven we tijdens vakanties open om geen stilstand of terugval bij kinderen te krijgen”, legt El Ouali uit.

Lees ook: Peutercollege biedt nieuw VVE-aanbod in Rotterdam >>

Bron: ANP
ANP Photo, Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.