Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuter weggelopen van kindcentrum en te water geraakt: in zorgelijke toestand in ziekenhuis

Een peuter is afgelopen dinsdag 18 april uit het zicht verdwenen en weggelopen bij een kindcentrum in Zwolle. Hij raakte te water in een nabijgelegen sloot. Brandweer, politie en ambulances rukten met spoed uit. Het kind is in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
peuter lopen
Beeld: AdobeStock. Foto ter illustratie

Dat meldt het Eindhovens Dagblad op haar website.

De hulpdiensten waren dinsdagochtend massaal aanwezig bij kindcentrum De Vlieger in Zwolle. Daar bleek een van de kinderen van een peutergroep in een watergang vlakbij terecht te zijn gekomen. Hoe dat precies is gebeurd, is nog onduidelijk, zo meldt het dagblad.

Reactie kindcentrum

‘De ouders van het kind zijn door ons geïnformeerd’, schrijft de directie van het kindcentrum in een bericht aan alle ouders. ‘We leven mee met het betrokken kind en de ouders.’ Over een eventuele oorzaak van het incident is nog weinig bekend. ‘De politie en de Inspectie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.’

Dinsdagavond is er een inloopmoment voor ouders van de peutergroep en de kinderdagopvang geweest. Ouders die daar behoefte aan hadden, konden hier terecht met hun vragen en zorgen.

Reactie politie

Chantal Westerhoff van de politie Oost-Nederland bevestigt aan het Eindhovens Dagblad dat er een kind te water is geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis. ‘Op dit moment doen wij onderzoek naar de toedracht. Hoe het kind te water is geraakt, of er opzet in het spel was of dat het om een ongeluk gaat.’

Meerdere incidenten

De laatste tijd komen er verschillende incidenten naar buiten. Zo is er onlangs nog een tweejarig jongetje in Huizen verdronken nadat hij ongezien was weggelopen van de kinderopvanglocatie. Ook vond er een maand geleden een ‘medisch incident’ plaats bij een kinderopvanglocatie in Arnhem, waarbij een kind is overleden. De GGD sloeg eind vorig jaar al alarm  over de toename van het aantal incidenten door personeelskrapte. Morgen verschijnt er een artikel op KinderopvangTotaal met een reactie van Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, over alle incidenten van afgelopen tijd.

Lees het volledige artikel hier verder >>

Bron: ED.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.