Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overname Friese peuteropvang teruggedraaid

De overname van peuteropvanglocaties van de failliete kinderopvangorganisatie Timpaan was al rond, maar de curator heeft de overname teruggedraaid. ‘Ik had serieuze twijfels’, zegt de curator.
Overname peuteropvang teruggedraaid.jpg
Toen Timpaan in de tussentijd failliet werd verklaard

In december werd Timpaan Kindercentra failliet verklaard. Kinderopvangorganisatie Kinderwoud nam al snel vijftien vestigingen over. Kinderopvang Esther  tekende al in september een overeenkomst met Timpaan voor de overname van kleine opvanglocaties in kleine kernen (onder andere Wijnjewoude en Terwispel). Dat was nog voordat Timpaan failliet werd verklaard.

Schuldeisers

De overdracht met Kinderopvang Esther zou tot 1 januari gefaseerd worden uitgevoerd. Toen Timpaan in de tussentijd failliet werd verklaard, veranderde ook het perspectief voor Esther Kinderopvang. De onderneemster moest opeens de verplichtingen van de vorige werknemer overnemen inclusief eindejaarsuitkering. Curator Van Rongen: ‘Ik had serieuze twijfels of Kinderopvang Esther over een jaar nog zou bestaan.’ Ook schuldeisers zouden geen baat hebben bij deze overname.

Ontslag

De curator heeft besloten om de overname terug te draaien. Dat betekent dat de peuteropvanglocaties weer onder het failliete Timpaan vallen. De medewerkers krijgen per 1 februari 2016 ontslag en zijn hier inmiddels over geïnformeerd. De curator is ondertussen in gesprek met Kinderwoud om ook de kleinere opvanglocaties over te nemen. De organisatie zou hier positief tegenover staan.

Kinderopvang Kinderwoud neemt in Friesland de kinderopvanglocaties over van het failliet verklaarde Timpaan Kindcentra. De locaties in Groningen worden overgenomen door KaKa Kinderopvang. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.