Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overblijfmedewerkers in het zonnetje op Nationale Overblijfdag

Vandaag worden veel overblijfmedewerkers in het zonnetje gezet, want het is de allereerste Nationale Overblijfdag in Nederland.
Volgens Brood & Spelen zijn hun overblijfmedewerkers ontzettend belangrijk.
Volgens Brood & Spelen zijn hun overblijfmedewerkers ontzettend belangrijk. - Foto: Free Images

Het idee voor deze dag komt van Saskya van Wiegel van Expeditie Opvoeden, die dit idee verder heeft ontwikkeld met de redactie van het Overblijf Magazine. Op deze Nationale Overblijfdag worden ruim 70.000 vrijwilligers in het zonnetje gezet, uit erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen.

Positief effect op leerresultaat

Alle basisscholen in Nederland is gevraagd om deze donderdag op eigen, creatieve wijze aandacht te schenken aan het werk van overblijfmedewerkers. Zo ook de dertig overblijfmedewerkers van Brood & Spelen op de Koningin Emmaschool, die een speciale taart hebben ontvangen, ontworpen door het Overblijf Magazine. Volgens Brood & Spelen is de tussenschoolse opvang van groot belang: ‘Niet alleen draagt het bij aan de opvoeding van de kinderen, maar het stelt ouders ook in staat naar hun werk te gaan. Een goede TSO heeft een positief effect op het leerresultaat in de middag.’ Brood & Spelen verzorgt tussenschoolse-, buitenschoolse- en kinderdagopvang voor kinderen, vanaf hun geboorte tot ze naar de middelbare school gaan.

Veel scholen geven overblijfouders een hogere vrijwilligersvergoeding dan is toegestaan, bijvoorbeeld 10 euro per keer. Dit mag maximaal 4,50 euro per uur zijn. Nu de Belastingdienst strenger controleert, zijn veel scholen genoodzaakt minder te betalen. Overblijfouders en vrijwilligers haken af. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.