Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Overblijfkracht ontslagen om naaktfoto

Overblijfkracht ontslagen om naaktfoto

Kinderopvangorganisatie Catalpa heeft een overblijfkracht op een openbare basisschool in Amsterdam-Zuidoost ontslagen omdat hij naaktfoto’s zou hebben laten zien aan kinderen van 9 en 10 jaar oud. Volgens de verdachte heeft hij alleen de screensaver van z’n telefoon laten zien die een naaktfoto bevat. Op de foto(‘s) stonden overigens geen kinderen afgebeeld.

Onderzoek zedenpolitie
De gebeurtenis kwam aan het licht toen kinderen thuis vertelden dat de man naaktfoto’s had laten zien. Daarop waarschuwden ouders direct de school. Na een intern onderzoek heeft Catalpa besloten het vrijwilligerscontract van de man te ontbinden. De man werkte een half jaar bij Catalpa die verantwoordelijk is voor de tussenschoolse- en naschoolse opvang van de school. Hij werkte alleen op de Tussenschoolse opvang als vrijwilliger.

Ontoelaatbaar
Michelle Drion is als business-unit-directeur verantwoordelijk voor de tussenschoolse opvang op deze school en heeft nadat het nieuws bekend werd aangifte laten doen bij de politie. De politie onderzoekt nu of de medewerker inderdaad foto’s aan de kinderen heeft getoond of dat hij alleen zijn telefoon had laten slingeren met daarop de foto. ‘Ongeacht de uitkomst van dit onderzoek heeft de medewerker blijk gegeven van ontoelaatbaar gedrag en moeten we de samenwerking met hem per direct stoppen, zegt Drion.

Ouders reageren rustig
Met de grote zedenzaak in Amsterdam nog vers in het geheugen was de directeur van Catalpa bang dat betrokkenen de zaak erg emotioneel zouen opnemen, maar dat lijkt tot nu toe mee te vallen. Drion: ‘We zijn meteen open geweest naar ouders en collega’s. Op school heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden waar ouders ook vragen konden stellen. Zij reageerden over het algemeen rustig.’ Het incident heeft er toe geleid dat de tussenschoolse opvang van Catalpa in samenwerking met de school opnieuw gaat kijken naar de procedure en de kwaliteit binnen de tussenschoolse opvang.

6 REACTIES

  1. Natuurlijk is wat deze overblijfkracht kennelijk heeft gedaan niet ok, maar zijn we nu opeens allemaal zo eensgezind dat kinderen niet met naakte beelden in aanraking hoeven te komen?! Ik heb veel meer en dagelijks last van sexueel getinte beelden in het straatbeeld, op TV, ranzige voor kinderen ongeschikte gesprekken op de radio, gewoon overdag of voor kinderbedtijd, waar ik duidelijk niet om vraag en op zo’n moment niet omheen kan. Maar daar zijn we allemaal zo makkelijk over, dat moet allemaal kunnen. Ik ben best ruimdenkend, maar we lijken wel collectief in een puberale fase te zitten waarin het hele leven om (zo vrijblijvend mogelijke) sex lijkt te draaien. Alsof we het met z’n allen niet meer begrijpen en de laagste moraal nastreven. DAT vind ik veel irritanter en veel lastiger bij een goede opvoeding van mijn kind eerlijk gezegd dan die ene misschien gewoon onhandige overblijfkracht die een naaktfoto als screensaver op zijn mobiel laat zien. Eerlijk gezegd.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik vindt het goed dat deze man is ontslagen Ja er is veel meer naakt op straat en op t.v , maar we hebben het hier over een opvang en daar hoeven kinderen naar mijn mening niet blootgesteld te worden aan naakt, maar aan Dora en Nijntje.Wat was trouwens zijn bedoeling om ”alleen een screensaver van zichzelf te laten zien waar hij naakt op staat aan kinderen? Volgens mij is dat HET begin van potentieel misbruik.Hij kijkt gewoon welke kinderen er op reageren.Hoe je het ook wend of keert dit deugde niet.

  4. Natuurlijk is wat deze overblijfkracht kennelijk heeft gedaan niet ok, maar zijn we nu opeens allemaal zo eensgezind dat kinderen niet met naakte beelden in aanraking hoeven te komen?! Ik heb veel meer en dagelijks last van sexueel getinte beelden in het straatbeeld, op TV, ranzige voor kinderen ongeschikte gesprekken op de radio, gewoon overdag of voor kinderbedtijd, waar ik duidelijk niet om vraag en op zo’n moment niet omheen kan. Maar daar zijn we allemaal zo makkelijk over, dat moet allemaal kunnen. Ik ben best ruimdenkend, maar we lijken wel collectief in een puberale fase te zitten waarin het hele leven om (zo vrijblijvend mogelijke) sex lijkt te draaien. Alsof we het met z’n allen niet meer begrijpen en de laagste moraal nastreven. DAT vind ik veel irritanter en veel lastiger bij een goede opvoeding van mijn kind eerlijk gezegd dan die ene misschien gewoon onhandige overblijfkracht die een naaktfoto als screensaver op zijn mobiel laat zien. Eerlijk gezegd.

  5. Misschien hebben we gezien met dat drama in Amsterdam dat ook een VOG geen volledige veiligheid biedt. Het systeem is misschien niet waterdicht (waaraan gewerkt moet worden!), maar in ieder geval biedt het nog enige bescherming voor onze kinderen die in de TSO al helemaal ontbreekt. Ook ontbreekt elke garantie op kwaliteit: iedere 16-jarige mag overblijfkracht zijn en een groep jonge kinderen onder zijn of haar hoede nemen, niet gehinderd door enige pedagogische kennis. Waarom voor en na school wel, en maakt het tussen school opeens niet uit wie je met onze kinderen in contact brengt?! TSO ook onder de Wk dus. Ik weet dat het geld kost, maar dat moeten onze kinderen waard zijn.

  6. een VOG of een andere screening zal ook niet alle rotte appels uit de maatschappij krijgen, want hoe kom je er achter dat iemand zoiets doet in het geniep? alleen zaken die al bekend zijn bij de politie zullen aan het licht komen, maar juist dit soort mensen zijn een kei in het verbergen van hun bedoelingen. hoe ga je dat dan ontdekken? bij een sollicitatiegesprek vragen wat doe je in je vrije tijd op je computer of mobieltje? het zal helaas altijd kunnen gebeuren dat er zulke mensen met zieke gedachten rondlopen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.