Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders willen kinderdagverblijf zelf runnen uit onvrede

Ouders van het oudste kinderdagverblijf in Rotterdam, kinderdagverblijf Beatrix, pikken het niet meer. Door het faillissement van HefGroep en de overname van Kiddoozz verandert er zoveel op het kinderdagverblijf, dat ze hebben besloten zich af te scheiden van Kiddoozz en zelfstandig verder te gaan.
Ouders willen kinderdagverblijf zelf runnen uit onvrede
Foto: ANP Photo

Kinderdagverblijf Beatrix wordt in Rotterdam ook wel eens ‘Het Best Bewaarde Geheim van West’ genoemd. Het is een betaalbaar kinderdagverblijf met een vast team en de locatie loopt goed. De pedagogisch medewerker die er het kortste zit, werkt er al vijftien jaar. Volgens de oudercommissie hebben zij, maar ook de kinderen geen behoefte aan veranderingen. Esther Ronner van de oudercommissie zegt in het Algemeen Dagblad: ‘Die veranderingen zijn alleen maar nodig voor de bedrijfsvoering.’

Opnieuw solliciteren

Kiddoozz heeft inderdaad een aantal veranderingen aangekondigd na de overname. Het is de bedoeling dat de locatie vanaf 1 februari onder de organisatie valt. De leidinggevende, kok en schoonmaakster van Beatrix zijn ontslagen. Alle medewerkers moesten opnieuw solliciteren. Volgens Ronner zijn alle vier de medewerkers die al verzekerd zijn van hun baan, jonge krachten. Zij vermoedt dat oudere krachten te duur zijn voor de organisatie.

Verticale groepen

Een andere maatregel die slecht valt, is het afschaffen van de horizontale groep. Kiddoozz heeft besloten om ‘vanuit bedrijfseconomisch oogpunt’ alleen nog te werken met verticale groepen, maar de organisatie heeft na de klachten al aangekondigd dit besluit te heroverwegen.

Zelfstandig verder

Van de 75 ouders hebben er 72 aangegeven over te willen stappen naar een nieuwe zelfstandige opvang die zij zelf oprichten. Dit willen ze het liefst nog voor 1 februari gerealiseerd hebben. Alle ervaren medewerkers blijven dan in dienst en de locatie wordt voortgezet zoals het de afgelopen jaren is gedaan. Volgens Ronner in het AD zou de gemeente welwillend tegenover hun overnameplannen staan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.