Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders vaker wanbetalers

Ouders vaker wanbetalers

Ouders met schuldproblemen kiezen er vaker voor om de rekeningen van de kinderopvang niet te betalen. Vooral in de Randstad loopt het aantal wanbetalingen op. Ondertussen komt een directe betaling van kinderopvangtoeslag naar de rekening van de kinderopvangorganisatie in het geding nu de Belastingdienst wil streven naar één rekeningnummer voor alle belastingaangelegenheden van een burger.

Contract
Klaas Molenaar, interim-directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang, zegt in het Financieel Dagblad: ‘Als de koelkast stuk is, dan krijgt dat prioriteit, zeker nu de koopkracht van lage inkomensgroepen verder onder druk komt.’ Kinderopvangorganisatie de Estro Groep (voorheen Catalpa) heeft op kwetsbare plekken in het land speciale loketten geopend voor ouders die problemen hebben met betalingen. Ouders kunnen bij het loket een contract tekenen waarin staat dat de kinderopvangtoeslag voortaan direct naar de kinderopvangorganisatie wordt overgemaakt. Zo kunnen ouders de toeslag niet aan andere dingen uitgeven. Ouders met meerdere kinderen in de opvang krijgen al gauw duizenden euro’s per maand voorgeschoten.

Directe betaling
Volgens Pico Kuiper, vice-voorzitter van de Brancheorganisatie Kinderopvang, heeft een kwart van de leden van de brancheorganisatie met ouders afgesproken dat de kinderopvangtoeslag direct op de rekening van de kinderopvangorganisatie wordt gestort. Maar de fiscus geeft juist aan dat die af wil van meerdere rekeningnummers per burger. Een woordvoerder laat weten dat er op Prinsjesdag meer duidelijk wordt over een nieuw betalingssysteem.

In gesprek
De Brancheorganisatie Kinderopvang reageert verrast op dit voornemen. Pico Kuiper vraagt zich af of het plan van de fiscus wel verstandig is. ‘De regelingen die nu worden getroffen werken goed. Dan moet je wel een sterke reden hebben om dat te veranderen.’ Ook bij Estro zien ze deze maatregel van de fiscus niet zitten. Een woordvoerder reageert in het FD van vrijdag 5 augustus: ‘Als dit klopt, willen we hierover met de Belastingsdienst in gesprek.’

Bron: Het Financieele Dagblad
Beeld: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.