Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders tevreden met Kanteel als eigenaar

De groep ouders die naast Bso Move Kids en kinderdagverblijf Koters & Co in Zaltbommel greep, heeft toch vrede met kinderopvangorganisatie Kanteel als eigenaar. 'Het gaat om erom dat de continuïteit is gewaarborgd en dat de leidsters blijven', zegt ouder Léon van Batenburg.
Ouders tevreden met Kanteel als eigenaar
Foto: ANP

Het was nog even spannend de afgelopen dagen in Zaltbommel. De twee kinderopvanglocaties maken deel uit van een brede school, maar vielen onder kinderopvangorganisatie Estro. Estro ging failliet en de twee locaties bleven zonder eigenaar achter. ‘Dan doen we het zelf wel’, dacht een groep ouders. Maar kinderopvangorganisatie Kanteel had ook wel interesse in de twee locaties.

Beslissing

Het waren uiteindelijk de verhuurder en de gemeente die besloten dat de twee locaties beter af waren bij het ervaren Kanteel. Deze organisatie heeft al kinderopvanglocaties in Zaltbommel en participeert in vele brede scholen. Volgens Woonlinie (de verhuurder) en de gemeente Zaltbommel was Kanteel daarom een betere overnamepartij dan de groep ouders.

Een initiatief van ouders om de kinderopvang in Brede School Waluwe in Zaltbommel over te nemen, heeft het niet gered. De verhuurder (Woonlinie) en de gemeente zien liever dat kinderopvangorganisatie Kanteel de opvang voortzet. Lees meer

Welzijn kinderen

Ouders reageerden in eerste instantie teleurgesteld, want weer werden hun kinderopvanglocaties aan een grote partij gegund. Zij waren al ver met het regelen van de overname. Door het faillissement van Estro en de overname door investeringsmaatschappij H.I.G. Capital, vrezen ouders dat de nadruk bij grotere kinderopvangorganisaties meer ligt op financiële belangen dan op het welzijn van kinderen. ‘Maar daar hoeven ouders bij Kanteel echt niet bang voor te zijn’, zegt woordvoerder Maureen Koel. ‘Kanteel is een zelfstandige organisatie die niet onder een investeringsmaatschappij valt.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.