Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders stimuleren meer beweging niet

Ouders stimuleren meer beweging niet

Ouders stimuleren hun kinderen niet genoeg om gezonder te leven. Slechts één op de vijf ouders vindt dat kinderen meer gaan bewegen. Een kwart van de ouders vindt dat kinderen gezonder moeten eten.

Aandacht is noodzakelijk
Volgens Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht die opdrachtgever was voor het TNO-onderzoek onder ouders, zeggen de uitkomsten dat aandacht voor overgewicht onder kinderen nog steeds noodzakelijk is. Ouders zijn het er wel over eens dat de aandacht voor een gezond gewicht belangrijk is, maar doen daar in de praktijk onvoldoende mee. Nog steeds eten veel kinderen te weinig fruit en groente. Dat geldt ook voor tweederde van de ouders zelf. Een kwart van de ondervraagde ouders ontbijt ook niet, maar kinderen bijna altijd wel.

Convenant Gezond Gewicht
Het convenant is een samenwerkingverband van overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die zich inzetten om de stijgende trend van overgewicht om te buigen in een daling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.