Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ouders op zoek naar alternatieven

Ouders op zoek naar alternatieven

In het Algemeen Dagblad vandaag een groot artikel over de zoektocht van ouders naar alternatieven voor dure kinderopvang. Deze week ontvingen ouders een brief van de Belastingdienst waarin staat dat de toeslag voor kinderopvang fors omlaag gaat.

Vooral korten op de bso
Het delen van een gastouder of au pair is voor sommige ouders een oplossing of ouders die besluiten minder te gaan werken. Ouders bieden ook aan om op elkaars kinderen te passen. Ed Buitenhek van adviesbureau Buitenhek Management & Consult denkt dat er vooral bespaard gaat worden op de buitenschoolse opvang in de middag. ‘Voor die paar uurtjes is makkelijker vervanging te vinden, dan wanneer je jonge kind de hele dag naar de crèche gaat.’

Geen lange termijn
BOinK-voorzitter (Belangenvereniging ouders in de Kinderopvang) Gjalt Jellesma denkt dat ouders wel op zoek gaan naar alternatieven, maar ook dat dit op de lange termijn geen uitkomst biedt. Jellesma: ‘Twee moeders die op elkaars kind passen klinkt goed, maar wat als één van hen door ziekte niet kan? Hetzelfde geldt voor die leuke dame van 60 die zich als oppas aanbiedt: maar wat doe je als zij haar been breekt? Dit soort alternatieven als kinderopvang bieden geen goede garantie.’

Bron: Algemeen Dagblad
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Er is een nieuwe website: ruilopvang.nl Hier kunnen ouders die opvang willen ruilen met elkaar in contact komen. Je hoeft niet voor drie dagen per week opvang te ruilen, een dag in de week kan al schelen in de kosten. Wel de moeite waard om te doen lijkt me.
    Inschrijven en ruilen is gratis!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.