Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders mogen systeem directe financiering testen

BOinK zoekt ouders die het systeem voor de directe financiering van kinderopvangtoeslag willen testen. Deze testdag vindt op 5 oktober plaats. Attendeer ook jouw ouders hierop.
1Testouders-iStock.jpg
Een gebruikersvriendelijk systeem is bepalend voor het succes van de directe financiering van kinderopvangtoeslag. - Foto: iStock

De Directe Financiering voor de kinderopvang moet vanaf 2019 ingaan. Eerst voor een kleine groep ouders, vanaf 2020 moet iedereen met het nieuwe toeslagsysteem gaan werken. DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) ontwikkelt en beheert dit systeem. In het kort houdt het in dat kinderopvangtoeslag niet meer naar de ouder wordt overgemaakt, maar direct naar de organisatie waar de ouder kinderopvang afneemt. Het resterende bedrag betaalt de ouder vervolgens via DUO aan de kinderopvang.

Gebruikersvriendelijk

Deze mega-operatie heeft grote consequenties. Een goed werkend systeem is bepalend of de directe financiering een succes wordt. Het moet ook een gebruikersvriendelijk systeem zijn, zowel voor ouders als voor kinderopvangorganisaties. DUO geeft ouders nu de gelegenheid om het systeem, voor zover het af is, te testen.

Op donderdag 5 oktober vindt een speciale procestestdag plaats. Dit gebeurt van 9.30-15.00 uur in Amersfoort. Ouders die meedoen ontvangen een vergoeding van 256 euro en de gemaakte reis- en/of parkeerkosten. Zijn er ouders die mee willen doen? Zij kunnen een mail sturen naar boink@boink.info o.v.v. testouder DFKO met daarin hun naam, adres, telefoonnummer en of er gebruik wordt gemaakt van kinderopvang met kinderopvangtoeslag of niet.

Lees meer op de website van BOinK

Het duurde even, maar eind 2016 stonden de neuzen  in de branche dezelfde kant op wat betreft de toekomst van de financiering van de kinderopvang. Lees hoe dit akkoord tot stand kwam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.