Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders missen consequent beleid

Marianne Velsink
Ouders missen consequent beleid

Bijna driekwart (73,6 procent) van de werkende ouders in Nederland vindt dat de overheid niet consequent is in de regelgeving rondom werk en gezin/kinderopvang. Dat blijkt uit onderzoek onder 750 werkende ouders van Intomart GfK, in opdracht van de Vereniging Goedgeregeld voor Werkende Ouders.

Betere aansluiting school en werktijden
Ruim de helft (55,2 procent) van de ouders stelt dat de voorzieningen om werk en gezin te combineren ontoereikend zijn. Bijna 36 procent is tevreden. Ouders zijn in meerderheid wél positief over de kwaliteit van de naschoolse opvang en dagopvang. Naast de algemene onvrede over de regelgeving en de voorzieningen om werk en gezin te combineren, vindt bijna de helft (49,7 procent) van de ouders dat schooltijden beter moeten aansluiten op werktijden.

Bso in schoolgebouw
Bijna de helft (48,7 procent) is van mening dat de school verantwoordelijk is voor de buitenschoolse opvang en 47,6 procent wil dat die opvang ook daadwerkelijk in het schoolgebouw is ondergebracht. Bijna 16 procent van de basisscholen biedt volgens de ouders geen of onvoldoende buitenschoolse opvang. 34,4 procent is wél tevreden en 28,7 procent zegt hier geen behoefte aan te hebben. Bijna 47 procent zegt dat er geen wachtlijsten zijn voor de buitenschoolse opvang.

Reactie ouders op bezuinigingen
Ondanks de aangekondigde bezuinigingen blijft 46,1 procent van de ouders dezelfde hoeveelheid buitenschoolse opvang afnemen. Iets meer dan 47 procent gaat minder uren afnemen of zoekt nog naar een oplossing. Ruim 60 procent van de ouders zal minder dagopvang inhuren of zoekt nog naar een oplossing; 42,9 procent is niet van plan uren te schrappen.

Positief over kwaliteit
De respondenten blijken wel positief over de kwaliteit van de verschillende vormen van opvang. Alle vormen van dagopvang krijgen van veel ouders een voldoende of hoger. Meer dan 40 procent kwalificeert de naschoolse opvang als goed tot zeer goed en bij de dagopvang is dat zelfs bijna 60 procent.

Bron: nu.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.