Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ouders kunnen eigen bijdrage voor kinderopvang terugkrijgen’

Ouders moeten de rekening van de kinderopvang blijven betalen, ook al mogen ze tijdelijk geen gebruik maken van de kinderopvang. Het kabinet komt snel met een oplossing voor de gemaakte kosten, zegt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken).
Staatssecretaris Tamara van Ark. Foto: ANP

Alleen ouders in zogenoemde vitale beroepen zoals de zorg en hulpdiensten mogen hun kinderen naar de opvang brengen. Die maatregel in de strijd tegen het coronavirus duurt zeker tot 6 april.

Niet betalen is plek verliezen

Maar ouders die geen gebruik mogen maken van de opvang moeten toch hun factuur voldoen. Van Ark: ‘Als je niet betaalt dan verlies je ook je plek in de kinderopvang. Dat is ook een probleem en dat willen we voorkomen.’

Oplossing

Daarom werkt ze met de Belastingdienst aan een oplossing zodat ouders die geen gebruik mogen maken van de kinderopvang hun eigen bijdrage terugkrijgen. Ze hoopt ouders hier snel duidelijkheid over te kunnen geven. ‘Ik denk daarbij in dagen en niet in weken’, zegt Van Ark.

Bron: ANP

Enkele ouders die momenteel geen recht hebben op kinderopvang, weigeren hun kinderopvangrekening te betalen. Sommigen nemen een jurist in de hand om geld terug te vorderen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.