Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders krijgen eigen bijdrage kinderopvang over mei ook terug

Zolang er beperkende coronamaatregelen zijn, krijgen ouders hun eigen bijdrage voor de kinderopvang terug. Voorlopig is dat tot 20 mei.
AdobeStock

Dat meldt NOS.

Ouders met kinderen op de kinderopvang, krijgen ook hun eigen bijdrage over een groot deel van mei terug. Het kabinet heeft besloten de teruggaveregeling door te laten lopen zolang er beperkende coronamaatregelen gelden. Voorlopig is dat tot 20 mei.

Coronamaatregelen

Eerder werd al bekend gemaakt dat ouders de eigen bijdrage over de periode van 16 maart tot en met 28 april terugkrijgen. De kinderopvang was in die periode voor het grootste deel gesloten. Alleen ouders met een cruciaal beroep – bijvoorbeeld in de zorg of bij de politie – konden er gebruik van maken. Maar ook zij krijgen de eigen bijdrage teruggestort op hun rekening. Eerder werd aangekondigd dat de bijdrage uiterlijk juli aan ouders wordt terugbetaald, maar het is nog niet bekend of dat later wordt nu de regeling is verlengd.

Kinderopvang weer open

Dinsdag werd besloten dat de dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar vanaf 11 mei weer voor iedereen open mag. De buitenschoolse opvang gaat straks weer deels open, namelijk alleen voor de leerlingen die eerder die dag naar school zijn geweest. Over het terugbetalen van de eigen bijdrage is besloten om één lijn te trekken voor alle typen van kinderopvang.

De compensatieregelingen voor ouders vanwege gemiste kinderopvang is goed geregeld, aldus Gjalt Jellesma van belangenvereniging BOink. Op één uitzondering na: ouders die zelf de volledige rekening betalen. Om die groep in beeld te krijgen, is nu een meldpunt ingericht. Lees meer

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.