Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders in verzet tegen sluiting peuterspeelzalen

Ouders in verzet tegen sluiting peuterspeelzalen

Dat 13 van de 38 Almeerse peuterspeelzalen gaan sluiten, stuit op verzet bij ouders. In totaal moeten vierhonderd peuters worden overgeplaatst. Maar omdat er in totaal vijfhonderd VVE-peuterspeelzaalplaatsen zijn, zal een deel moeten uitwijken naar kinderdagverblijven. Dat zien veel ouders niet zitten.

Kinderopvang te vrijblijvend
De kosten in de reguliere kinderopvang liggen te hoog vinden zij. Daanaast vinden ze de kinderopvang te vrijblijvend. Petra Gruisinga, één van de ouders: ‘Er wordt minder aandacht besteed aan de ontwikkeling van het kind.’ Susanne van Elteren, regiomanager van de grootste kinderopvangaanbieder in Almere UK vindt dat onzin. ‘Ik begrijp heel goed dat veranderingen voor ophef zorgen. Er is alleen geen verschil tussen kinderopvang en peuterspeelzalen. Ook wij krijgen certificaten voor voor- en vroegschoolse educatie.’ Met een handtekeningenactie proberen de ouders de grootschalige sluiting alsnog te voorkomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.