Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders en advocaat geloven Drent niet

Ouders en advocaat geloven Drent niet

Richard Korver is de advocaat die veertig ouders wiens kinderen slachtoffer zijn van misbruik door Robert M. mag vertegenwoordigen. Hij weet nu al dat hij de opgestapte directeur Albert Drent van het Hofnarretje aansprakelijk wil stellen. Een deel van de ouders wil ook de overheid aanklagen omdat ze veel te nalatig is geweest.

Ongeloofwaardig
De raadsman heeft het interview dat ex-directeur Albert Drent van het kinderdagverblijf deze week aan tv-programma EenVandaag gaf, geanalyseerd. ‘Wij geloven weinig van het verhaal van Drent’ zegt Korver. Drent ontkent in het interview dat hij zelf ooit kinderen te heeft misbruikt. Verder is het Korver en de ouders duidelijk dat overheid en dan met name de gemeente en de politie mogelijk ernstig tekort zijn geschoten. Daardoor ziet het er volgens hen naar uit dat het misbruik een enorme omvang heeft kunnen aannemen.

Zorgplicht niet nageleefd
‘De overheid heeft een positieve zorgplicht’, benadrukt Korver. ‘Als er aanwijzingen zijn dat een kind is misbruikt, dan moet de politie volgens de geldende verdagen zich maximaal inzetten om te kijken of hiervan werkelijk sprake is.Dan moet hun antwoord niet zijn, zoals in deze zaken is gebeurd, dat het kind te jong is om zoiets aan te geven en er vervolgens niets of onvoldoende mee doen. Als er adequaat was gehandeld, dan had de omvang van het misbruik waarschijnlijk beperkter kunnen blijven.’

Robert M heeft drie advocaten
Robert M. heeft drie advocaten in de arm genomen van het Leeuwarder advocatenkantoor Anker en Anker. Het advocatenkantoor meldt op zijn website dat M. geen enkel contact met de buitenwereld mag hebben en dat zij als verdediging een verzoek zullen indienen om tot een versoepeling van dit regiem te komen. Anker kan inhoudelijk niets over de zaak zeggen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.