Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders doen aangifte tegen Albert Drent

Advocaat Richard Korver wil namens enkele ouders aangifte doen tegen voormalig directeur van Het Hofnarretje Albert Drent voor medeplichtigheid. De conclusies uit het rapport Gunning heeft ze hierin alleen maar gesterkt.

Nalatig
Toen de advocaat het OM eerder op de hoogte stelde van de aangifteplannen werd het verzoek niet gehonoreerd omdat ze Albert Drent niet als verdachte zagen. Uit het rapport van de commissie Gunning blijkt dat de oud-directeur wel degelijk nalatig is geweest. Toen twee moeders in 2008 melding deden van ontoelaatbaar gedrag door Robert M. wees hij deze beschuldiging van de hand. Drent zou zelfs hebben gezegd dat als ze er met andere ouders over gingen praten, hij aangifte zou doen wegens smaad. Een stagiaire die Drent in vertrouwen nam van haar vermoeden dat M kinderen misbruikte, werd door Drent niet gehoord. Zij belde uiteindelijk Meld Misdaad Anoniem.

Drent begrijpt beschuldigingen niet
Albert Drent heeft in interviews altijd ontkend dat hij iets wist van misbruik, maar de ouders geloven dit niet. ‘Als hij het niet heeft geweten, dan had hij het in ieder geval behoren te weten” zegt Korver namens de ouders. Drent liet via zijn woordvoerder weten dat hij het niet eens is met de beschuldigingen. Hij concludeert uit het rapport-Gunning dat er juist geen sprake is van nalatigheid en dat er conform alle protocollen is gehandeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.