Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ouders de dupe na onduidelijk beloningssysteem

Ouders de dupe na onduidelijk beloningssysteem

De Brabantse kinderopvangorganisaties Kinderopvang Brabant en Kids Talent zijn op de vingers getikt door de Belastingdienst. Ouders ontvingen middels een beloningssysteem onterecht toeslag voor uren die ze niet gebruikten. Dit vermoedt de fiscus. Mogelijk honderden ouders zijn hiervan de dupe.

Geen goedkeuring
De directeuren van Kinderopvang Brabant en Kids Talent stellen in het Eindhovens Dagblad dat ze in 2008 van de Belastingdienst toestemming kregen om hun idee voor een beloningssyteem toe te passen. Het idee van dit systeem is wat vaag, maar zou ouders met een voordeelcontract de mogelijkheid bieden om uren te declareren die ze eigenlijk niet nodig hadden. Een woordvoerder van de Belastingdienst laat weten dat er helemaal geen goedkeuring is verleend aan ouders om toeslag te incasseren voor niet-afgenomen uren. ‘Over wat het beloningssysteem betekende voor de toeslag van de ouders is in 2008 aan ons niets gevraagd.’

In mindering
Vorig jaar als kwam de Belastingdienst achter deze gang van zaken. Nu heeft ze formeel laten weten dat de terugbetaalde bedragen in mindering moeten worden gebracht op de factuur van de ouders. Het zou gaan om honderden ouders uit o.a. Oirschot, Valkenswaard, Heeze, Hapert en Bladel.

Bron: Eindhovens Dagblad
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.