Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ouders beginnen Vergelijkdekinderopvang.nl te vinden

Vergelijk

Vergelijkdekinderopvang.nl, het nieuwe portal waar ouders hun mening kunnen geven over de kwaliteit in een kinderdagverblijf, is live. Ruim vierhonderd ouders namen tot nu toe de moeite om een beoordeling achter te laten. Uiteindelijk hoopt initiatiefnemer Marijke Dekker het nieuwe IENS.nl (een culinaire beoordelingssite), maar dan voor de kinderopvang te worden.

Vraag en aanbod
Van vijfduizend kinderdagverblijven staan basale gegevens vermeld: het uurtarief en of dit in- of exclusief luiers en flesvoeding is, de openingstijden, of er horizontale of verticale groepen zijn, contactgegevens en een link naar het inspectierapport. Kinderdagverblijven kunnen zelf deze gegevens uitbreiden met beeld (foto’s en logo) en een beschikbaarheidskalender. Hier zijn kosten aan verbonden (paar tientjes per maand). ‘Maar een ondernemer kan er ook zijn voordeel mee doen’ vertelt Marijke Dekker. ‘Ouders zijn vooral geïnteresseerd in wanneer er plek is, maar dit is niet altijd vindbaar op de websites van aanbieders. Op onze beoordelingssite brengen we vraag en aanbod met elkaar in contact.’

Negatieve reacties
Een beoordeling bestaat uit 11 vragen o.a. over communicatie vanuit het kinderdagverblijf, hygiëne, activiteiten en de aandacht voor taal. Uit de antwoorden van ouders rolt een cijfer. Marijke Dekker is er niet bang voor dat negativiteit gaat overheersen. ‘Natuurlijk staat de site open voor negatieve reacties, maar we bieden ondernemers de kans om hierop te reageren. Uiteindelijk zal de macht van de aantallen gaan werken. Eén negatieve reactie hoeft niet te betekenen dat ouders niet voor dat kinderdagverblijf gaan kiezen, zijn het er tien, dan wordt het een ander verhaal.’

Amsterdamse kinderdagverblijven
Dekker ontvangt ook vanuit de kinderopvangbranche positieve reacties op het initiatief. Voor de gemeente Amsterdam heeft ze de doelstelling vastgesteld op 1000 beoordelingen binnen een paar weken tijd. Als dit aantal gehaald wordt, wil ze deze aanbieden aan burgemeester Eberhard van der Laan om zo de transparantie van de Amsterdamse kinderopvang te vergroten, en de rol die Vergelijkdekinderopvang.nl hierin kan spelen aan te tonen.

Staat jouw kinderdagverblijf er in en is deze al een keer beoordeeld? Kijk op Vergelijkdekinderopvang.nl >>

Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.