Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oud-directeur Het Hofnarretje huurt Knoops in

Drent

Oud-eigenaar Albert Drent van kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam heeft advocaat Geert-Jan Knoops in de arm genomen om te voorkomen dat hij alsnog wordt vervolgd. De woordvoerder van Drent bevestigde donderdag een bericht in De Telegraaf hierover.

Niet medeplichtig
De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, Robert M., werkte in Het Hofnarretje en zou daar ook slachtoffers hebben gemaakt. Een groep ouders had aangifte gedaan tegen Drent. Zij meenden dat de oud-directeur van het misbruik wist of had moeten weten en dat hij daar dan ook medeplichtig aan is.

Alsnog vervolging
Het Openbaar Ministerie besloot in november echter om Drent niet te vervolgen. Volgens justitie heeft hij niet geweten van het misbruik en is hij ook niet vanwege zijn functie strafrechtelijk verantwoordelijk te houden. Een groep ouders probeert nu via het gerechtshof af te dwingen dat justitie Drent alsnog gaat vervolgen.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.