Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oproep voor inenting kinderopvangpersoneel

Oproep voor inenting kinderopvangpersoneel

Arbodienst Arboned waarschuwt medewerkers in de kinderopvang voor een verhoogde kans op infecties. Zij pleit voor een betere vaccinatie tegen ziektes als difterie, kinkhoest, tetanus en mazelen. Volgens de Arbodienst lopen medewerkers en in het bijzonder zwangere medewerkers en kinderen gevaar als de vaccinatie van pedagogisch medewerkers niet snel wordt aangepakt.

Groter bewustzijn
Geert van Nispen, bedrijfsarts van ArboNed zegt hierover in de Telegraaf: ‘Het personeel is constant omringd door kinderen. Die hoesten nog wel eens, of er hangt nog een druppeltje aan hun neus. Werknemers die jong beginnen, maken infecties uit hun jeugd opnieuw door. Daarom moet je zorgen dat het personeel voldoende gevaccineerd is.’ Arboned stelt voor om iedere medewerker in de kinderopvang te vragen een half A4’tje in te laten vullen met vragen over welke vaccinaties en welke ziektes ze hebben gehad. “Voor een paar tientjes per persoon kan iedereen voldoende ingeënt worden. En als blijkt dat je niets nodig hebt, ook prima. Maar dan is in ieder geval het bewustzijn vergroot.”

Veel Nederlanders onvoldoende gevaccineerd
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg sinds eind vorig jaar driehonderd bof-meldingen, waarvan de meeste studenten waren. Tien tot vijftien procent van de autochtone Nederlanders is onvoldoende gevaccineerd. Dit komt onder andere doordat vaccinaties zijn verlopen of omdat er (bijvoorbeeld vanwege religieuze overwegingen) geen inenting gehaald is. Studenten werden vorige week opgeroepen om zich tegen de Bof te laten inenten om een nieuwe uitbraak van de ziekte te voorkomen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.