Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Oppositie wil af van bezuiniging kinderopvang

Oppositie wil af van bezuiniging kinderopvang

Een aantal oppositiefracties in de Tweede Kamer wil een bezuiniging op de kinderopvang voor volgend jaar terugdraaien. Het gaat om een bedrag van 90 miljoen euro.

Begroting
CDA-Tweede Kamerlid Pieter Heerma zei dinsdag dat ze volgende week een wijzigingsvoorstel zullen indienen bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken. Behalve door het CDA wordt het voorstel gesteund door SP, GroenLinks, D66 en ChristenUnie.

Beroep
Volgens Manja Smits van de SP wordt het bedrag van 90 miljoen waarschijnlijk niet uitgegeven, omdat het beroep op de kinderopvang is afgenomen door eerdere bezuinigingen. Er zou dus volgens haar geen dekking gezocht hoeven te worden. Overigens is het amendement wel gedekt uit diverse kleinere meevallers.

Meerderheid

De indieners hopen dat regeringsfracties VVD en PvdA ook meedoen, waardoor er een meerderheid ontstaat. Heerma wijst erop, dat de twee partijen zich in de verkiezingscampagne sterk hebben gemaakt voor de kinderopvang.

Bron: ANP/ANP-Photo/Koen Suyk

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.