Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Opleidingssubsidie voor ZZP’ers gastouderopvang

opleiding

KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO) attendeert gastouders die als ZZP’er bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan op subsidie voor opleiding en bijscholing. Deze subsidie is geldig tot 1 september 2012 en alleen voor beroepsopleidingen (bijvoorbeeld Helpende zorg en Welzijn) en voor de praktische vaardigheidstrainingen van KNGO.

Maximaal mbo-4
Het gaat om 30 procent korting op opleidingskosten voor ZZP’ers in allerlei sectoren waaronder de gastouderopvang. Alleen opleidingen van maximaal mbo-4 niveau en die meer kosten dan 250 euro komen voor subsidie in aanmerking. Cynthia van Mulekom van KNGO heeft in overleg met subsidieverstrekker OOZZP afgesproken dat ook de vaardigheidstrainingen van KNGO onder de subsidieregel vallen, mits alle onderdelen uit het pakket worden gevolgd. Deze training behandelt de thema’s evalueren, feedback geven en ontvangen en opvoedingsondersteuning.

Terugwerkende kracht
Van Mulekom: ‘Dat de subsidie er is, is bij veel gastouders onbekend. Dat is jammer, want hoe meer er gebruik van wordt gemaakt, des te groter de kans is dat de subsidie over een jaar bijvoorbeeld weer wordt aangeboden.’ De subsidieaanvraag is wat haar betreft heel goed te doen. Het is ook mogelijk om met terugwerkende kracht in aanmerking te komen voor de subsidie. Dit kan terug tot 1 maart 2011. Maar begin je nu met een opleiding dan ontvang je korting voor de maanden tot september .

Lees meer op de website van KNGO>>

Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

  1. Super initiatief, eindelijk wordt de ZZP gastouder meegenomen -meegewogen en het kinderopvangwereldje.
    Nu nog de ZZP gastouder losmaken-ontkoppelen van de bureau`s en als volwaardig zelfstandige kinderopvang worden aangemerkt binnen de Wet Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.