Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Volg de opfrismodule meldcode kindermishandeling

Susan Schaeffer
Het afgelopen jaar is de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling aangescherpt. Per 2019 is gebruik van een afwegingskader verplicht. De Augeo Foundation heeft een opfrismodule ontwikkeld waarmee werknemers kunnen oefenen met het afwegingskader.
iStock

In deze korte e-learning komt aan bod wat er is veranderd en hoe daarmee moet worden omgegaan.

Afwegingskader

In de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is stapsgewijs aangegeven hoe medewerkers in de kinderopvang moeten omgaan met signalen van mishandeling of geweld. Vanaf 2019 moet een afwegingskader kinderopvangorganisaties helpen om te bepalen of een melding bij Veilig Thuis noodzakelijk is of dat passende en toereikende hulp zelf geboden of georganiseerd kan worden.

Het afgelopen half jaar hebben werknemers in de kinderopvang ervaring op kunnen doen met het afwegingskader. Vanaf 1 januari 2019 wordt het gebruik van het afwegingskader verplicht.

Lees ook: BOinK heeft een app ontwikkeld waarmee kinderopvangprofessionals stapsgewijs het afwegingskader kunnen doorlopen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.