Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook werkgevers akkoord met cao Kinderopvang

Marianne Velsink
Na de werknemers hebben nu ook de werkgevers hun akkoord gegeven aan het onderhandelingsakkoord van de cao Kinderopvang. Daarmee is de cao definitief.
In de nieuwe cao is een loonsverhoging van 1 procent per 1 november 2015 het meest opvallend.
In de nieuwe cao is een loonsverhoging van 1 procent per 1 november 2015 het meest opvallend. - Foto: iStock/Getty Images

In een ALV van de Brancheorganisatie Kinderopvang van 16 september stemden de leden voor de cao. Half augustus gaven de werknemers als lid van de vakbond al in grote meerderheid hun akkoord. de cao heeft een looptijd tot en met 31 december 2015. Dat betekent dat de partijen al snel weer met elkaar om tafel moeten.

Loonsverhoging

In de nieuwe cao is een loonsverhoging van 1 procent per 1 november 2015 het meest opvallend. Nieuw is de toevoeging over licht huishoudelijk werk voor pedagogisch medewerkers. Dit zijn werkzaamheden die voortvloeien uit of samenhangen met het werken met kinderen. De stagevergoeding blijft een ‘kan’-bepaling en is niet verplicht.

Jaarurensystematiek

Nieuw is de tekst over Wet werk en zekerheid en de jaarurensystematiek. Deze moet ongewenste situaties voorkomen van flexibele arbeid voor werkgevers aan de ene kant en de wens om werk en privé te combineren van werknemers aan de andere kant. Het plan is om een brochure voor werkgevers en werknemers te maken waarin het één en ander wordt verduidelijkt (bijvoorbeeld de jaarurensystematiek). Overwogen wordt om bijeenkomsten te organiseren over de jaarurensystematiek en het roosteren voor zowel werkgevers als werknemers.

Lees hier de cao-tekst van het onderhandelingsresultaat >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.