Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ook SKW in handen van Noorse kinderopvangorganisatie

Opnieuw neemt Norlandia Care Group een Nederlandse kinderopvangorganisatie over. Het gaat om Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar. Het is daarmee de derde overname van Norlandia in Nederland. Het zal zeker niet de laatste overname in Nederland zijn, kondigt de Noorse organisatie al aan.
Ook SKW in handen van Noorse kinderopvangorganisatie
Foto: free images

Mark Peschier, directeur van de Nederlandse kinderopvangorganisatie KindeX en landenmanager van Norlandia, meldt de overname en de gewenste uitbreidingsplannen in het Financieel Dagblad. KindeX uit Voorschoten was de eerste kinderopvangorganisatie in Nederland die in zee ging met de Noorse zorg- en kinderopvangorganisatie Norlandia. Daarna volgde Kakelbont Kids in Maarssen.

Over SKW

Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar (SKW) gaat niet alleen op in Norlandia, maar maakt voortaan ook deel uit van de Nederlandse organisatie KindeX.  Bart van Amerongen, voorzitter SKW: ‘KindeX is een gelijkgestemde kinderopvangorganisatie in de naburige gemeente Voorschoten. Daarbij is de moederorganisatie Norlandia een sterke onderneming met vooruitlopende kennis van kinderopvangzaken en vol ambitie voor de toekomst.’ SKW heeft vier vestigingen en een capaciteit voor 350 kinderen. In totaal beschikt de Noorse organisatie nu in Nederland over een winstgevende organisatie met 300 medewerkers en een jaaromzet van 9,5 miljoen euro. In totaal werken er 5.500 mensen.

Kakelbont Kids werd in december 2014 overgenomen. De organisatie gaf toen aan graag meer te willen groeien en open te staan voor een overname door een grotere speler. ‘Norlandia is een ambitieuze strategische partij met voldoende middelen, deskundigheid en een gemeenschappelijke visie’, aldus de toenmalige directeur van Kakelbont Kids. Lees meer >>

Nederlandse markt

Peschier vertelt in het FD dat Norlandia in Nederland een aantrekkelijke markt ziet, ondanks de grote vraaguitval van de afgelopen jaren. ‘Nederland telt drie keer zoveel inwoners als Noorwegen. Er is hier dus een grote markt voor kinderopvang’, aldus Peschier.  Norlandia is in heel Scandinavië actief met kinderopvang, ouderenzorg en exploitatie van patiëntenhotels. De groep telt in totaal 1818 kinderopvanglocaties.

Meer overnames

De overname van SKW zal zeker niet de laatste zijn, verwacht Peschier, al weet hij niet wanneer er meer overnames plaats gaan vinden. ‘We hebben nog geen concrete doelstellingen geformuleerd. Budget voor nieuwe overnames is in ieder geval aanwezig.’

Noorse spelers in de kinderopvang: vind je dat een gunstige ontwikkeling of juist niet? Reageer hier direct onder aan dit artikel >>

3 REACTIES

  1. A.J.H.Gelderblom
    In tegenstelling tot de Nederlandse mentaliteit van winst maken, leegzuigen en doorverkopen, zoals ook in de KO helaas ervaringen zijn, merk ik in andere situaties dat de Noren vooral handelen vanuit visie en betrokkenheid. Een fantastische grond voor al die medewerkers die nu ondersteund door management opnieuw het kind centraal kunnen stellen, zonder over 'niet te veel papier gebruiken' en is er nog ergens goedkopere jam te krijgen'in te zitten.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.