Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook kostwinner gaat minder werken

Ook kostwinner gaat minder werken

Omdat de kinderopvang duurder wordt, besluiten veel ouders een werkdag in te leveren. In totaal gaat het om één op de vijf huishoudens die z’n werktijden gaat aanpassen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Budgetbarometer van ING, waarvoor ruim duizend huishoudens zijn ondervraagd.

Ook kostwinner levert in
Opvallend is het dat veel ouders aangeven dat de kostwinner minder uren gaat werken, 34 procent geeft dit in het onderzoek aan. Bij 27 procent is het de minst verdiendende partner die minder gaat werken. Weer een andere groep past de werktijden aan zodat minder kinderopvang nodig is. Econoom van ING Charles Kalshoven zegt in het Algemeen Dagblad: ‘Mensen gaan minder uren werken, omdat ze vinden dat het te weinig oplevert, na aftrek van de kosten van de kinderopvang. Het zijn niet alleen de vrouwen die minderen. Het is zelfs vaker de kostwinner die dat doet, en dat is meestal de man.’

Begrip
De ondervraagde ouders hebben wel begrip voor de bezuinigingen, blijkt uit de enquète. Gevraagd waar de Nederlandse overheid het beste op kan bezuinigingen, kiest 47 procent voor de kinderopvang, boven bijvoorbeeld zorg, wonen of onderwijs. Geënquêteerden met of zonder kinderen gaven hetzelfde antwoord. Instellingen voor kinderopvang herkennen het beeld. Zij melden aan het AD dat het aantal inschrijvingen voor 2012 al is ingezakt.

Bron: Algemeen Dagblad
Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.