Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ook bij ’t Koetje op blote voetjes door de sneeuw

Ongezond! Zielig! Onverantwoord! Dat waren de reacties op foto’s van kinderopvang Hestia, waarop kinderen op blote voeten door de sneeuw lopen. Bij kinderopvang ’t Koetje in Bathmen vinden ze dat jammer. Ook daar doen ze namelijk aan 'sneeuwtrappelen'.
iStock

Veel mensen keken raar op, toen ze vorige week foto’s zagen van Hestia Kinderopvang waarop kinderen op blote voeten door de sneeuw liepen. De reacties op Facebook waren niet mals. ‘Zielig!’en ‘Ongezond! dachten veel mensen. Ook vroegen mensen zich af of de ouders wel op de hoogte waren van deze ‘onverantwoorde activiteit’.

Dat het sneeuwtrappelen deel uitmaakt van het pedagogisch beleid van Hestia en is gebaseerd op een methode, leek bij velen niet bekend. En dat vinden ze jammer bij kinderopvang ’t Koetje in Bathmen. Ook bij hen is een rondje op blote voetjes door de sneeuw een gewoonte.

Kneipp-methode

‘Het is een doordachte methode,’ legt een medewerkster van de kinderopvang uit in een filmpje van De Stentor. ‘We hebben dit geleerd op een cursus over de Kneipp-methode. Het is gezond.’ De Kneipp-methode is een methode die is overgewaaid uit Duitsland, waar meer kinderdagverblijven de methode gebruiken. Het gedachtengoed is gebaseerd op hydrotherapie, waarin water centraal staat. Het lopen door de koude sneeuw zou goed zijn voor de gezondheid. Volgens Hestia en ’t Koetje gaan de kinderen er in ieder geval lekker van slapen. De kinderen lopen maar kort door de sneeuw. Bovendien zijn de ouders op de hoogte van het beleid en enthousiast.

Alleen blote voetjes

Bij ’t Koetje in Bathmen kleden ze de kinderen wel beter aan dan de peuters op de foto’s van Hestia. Ze denken dat daar de ophef vandaan komt. ‘We laten kinderen niet met blote benen in een luier naar buiten gaan. Bij ons zijn de peuters boven hun blote voeten warm gekleed. En doen de leiders ook mee.’

Koud?

En de kinderen? Die lijken het leuk te vinden. Op een vraag van een verslaggever van De Stentor wat je voelt, als je door de sneeuw loopt, roepen de kinderen eensgezind: ‘Kriebels!’

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.