Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Ontslagen Estro-medewerkers begrijpen er niets van

Vakbond Abvakabo ontvangt veel signalen van (oud-)Estro-medewerkers die geen goed gevoel hebben bij hun ontslag of de overname door Smallsteps. Ook op de redactie van Kinderopvangtotaal komen verhalen en reacties van gedupeerde medewerkers binnen. ‘Ik wil laten zien hoe er met mensen wordt omgegaan’, zegt een ontslagen 55-jarige medewerker die anoniem haar verhaal vertelt.
Ontslagen Estro-medewerkers begrijpen er niets van
Foto: ANP

De

Registreren

9 REACTIES

 1. We zijn nu bijna een jaar verder sinds het faillissement van Estro. Ik ben erg benieuwd hoe het de ex-medewerkers vergaat. Hebben zij al een nieuwe baan gevonden, en zo ja, hoe?
  Ik ben de man van een oud Estro-medewerkster en de ervaring die wij hebben is dat de arbeids-markt compleet verzadigd is. Solliciteren op een baan in de kinderopvang heeft meer weg van een loterij, het is onbegonnen werk. Volgens ingewijden krijgen kdv’s honderden aanmeldingen per vacature.

  Ook doet ze een studie in een andere richting om haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit lijkt voor niks te zijn. Als ze op een functie in deze richting solliciteert krijgt ze te horen (als dat al gebeurd) dat ze te weinig ervaring heeft.
  Ondertussen komt de deadline dichterbij en dreigen er problemen te ontstaan bij het betalen van de rekeningen. Als de periode van haar ww voorbij is, krijgt ze geen bijstand omdat de overheid vindt dat ik te veel verdien (modaal). Ons gezin met 3 kinderen dreigt dan op straat te belanden.
  Ik denk niet dat we de enige zijn met deze problemen. Hoe vergaat het anderen, en als er oud medewerkers zijn die wel een nieuwe baan hebben gevonden, zijn we benieuwd hoe dat is gelukt.

 2. Lees alle reacties
 3. Is er geen sociaal plan waar ze zich aan hebben moeten houden en waarom niet dat regeling van.afspiegeling van.de UWV? Verschrikkelijk dit. Ik leef met jullie mee. Mijn werkgever heeft vorig jaar afscheid moeten nemen van een groot aantal PM-ers maar dit werd uber netjes gedaan met hart voor de mensen.
  Sterkte meiden.x

 4. Zoals ik dit bericht lees, wordt hier gehandeld zonder enkel respect voor de medewerkers. Helaas gebeuren dit soort dingen nog steeds en vooral bij overnames. Dit is ten zeerste te betreuren. ik werkte zelf tot voor kort in de zorg, ook daar gebeuren dit soort dingen, waarbij de ouderen de dupe worden. Heel veel sterkte voor alle medewerkers en wens jullie al het geluk voor de toekomst!

 5. Ik heb niets met Estro of Smallsteps te maken maar lees en hoor hier alleen over. Met mijn reactie wil ik al die lieve leidsters die hart voor hun werk hebben en dit altijd naar volle tevredenheid hebben gedaan een hart onder de riem steken. Laat je niet kapot maken hoor. Dit heeft allemaal alleen met geld te maken en meer niet. De kinderen lijken niet belangrijk voor grote logge organisaties als Estro of Smallsteps want er wordt alleen naar de winst gekeken en hoe die zo hoog mogelijk kan zijn. Een hele slechte zaak.

 6. Ook ik ben ontslagen en heb heel wat narigheid meegemaakt de afgelopen maand en zou graag mijn verhaal doen.
  Er wordt benoemt dat er is gekeken naar kwaliteit van medewerkers dit neem ik zeer ten twijfel hier is namelijk absoluut niet naar gekeken en hier heb ik genoeg voorbeelden van ik mag het niet zeggen maar alle rotte appels mogen blijven. En wat ze doen is nu 0 uurders inzetten dus de kindjes zien nog weinig vastte gezichten. Er is niet gekeken naar wat het met de kinderen doet en met ouders.
  En zeker hebben ze hun personeel als oud vuil behandeld en nog steeds.
  Ik hoop echt dat er van hoger af wordt ingegrepen dat hier naar gekeken wordt er worde echt smerige spelltjes gespeelt.
  Ook ik heb gevraagd waarom en mijn situatie uitgelegd en alles wat ik benoemde was niet waar en werd ontkent.
  Tot de dag van vandaag weet ik nog niet waarom ik niet ben overgenomen terwijl ik op een goed lopende vestiging werkte.
  Mijn naastte collega was ook ontslagen inmiddels toch overgenomen met een contractsvermindering.
  Hele vreemde zaken en dit klopt gewoon allemaal niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.