Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ongewenst bezoek bij Kinderopvang BNMM

Ongewenst bezoek bij Kinderopvang BNMM

Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg (BNMM) heeft op drie verschillende kinderdagverblijven bezoek gehad van een onbekende man. Het is niet duidelijk wat de man bij de locaties te zoeken had. De politie is met een onderzoek bezig.

Veiligheidsmaatregelen
Momenteel worden bewakingsbeelden van twee van de drie locaties uitgelezen door de recherche. Het is nog niet bekend om welke drie kinderdagverblijven het gaat. De politie surveilleert bij de kinderdagverblijven. Ook is er een stricte deurcontrole aanbevolen en zijn andere kinderopvangorganisaties en scholen geïnformeerd over het signalement van de bezoeker.

Ouders geïnformeerd
Stichting Kinderopvang BNMM heeft ouders per brief op de hoogte gesteld. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling totdat bleek dat één van de oudercommissies toch informatie had rond gestuurd. De organisatie besloot toen ouders alsnog te infomeren over het ongewenste bezoek. De politie is minder gelukkig met de brief. Een woordvoerd van de politie zegt in de Gooi en Eemlander: ‘Wij willen onrust voorkomen. Ter geruststelling zeg ik: Kijk even naar de feiten. Uit niets blijkt dat deze man een gevaar vormt.’

Onduidelijke verklaring
Volgens de brief is de man bij binnenkomst direct aangesproken door personeel. Zijn verklaring was onduidelijk. Hij heeft geen contact met kinderen gezocht. In de brief van de stichting staat: ‘Omdat wij het verdacht vonden dat hij drie keer geprobeerd heeft bij een van onze locaties binnen te komen, hebben wij contact opgenomen met de politie.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.