Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek zedenzaak in afrondende fase

Het onderzoek naar de Amsterdamse zedenzaak bevindt zich in een afrondende fase. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt het einddossier in de zaken van hoofdverdachte Robert M. en diens echtgenoot Richard van O. eind oktober klaar te hebben. Dat zei justitie woensdag tijdens een pro-formazitting.

Buitenlandse getuigen
De komende tijd moet er onder meer nog een klein aantal getuigen in het buitenland worden gehoord. Volgens het OM moet de volgende zitting een regiezitting zijn en moet die zo snel mogelijk plaatshebben. Het aantal kinderen dat Robert M. naar eigen zeggen heeft misbruikt, bedraagt nog steeds 87. Woensdag bleek dat hij ook zou hebben betaald voor webcamseks.

Aangifte
Politie en justitie hebben de afgelopen maanden meerdere brieven van Richard van O. aan zijn echtgenoot en een getuige onderschept, dan wel op andere wijze gekregen. Daaruit blijkt volgens het OM dat hij vanaf het begin wist dat Robert M. kinderen misbruikte. Meerdere ouders hebben de afgelopen weken aangifte gedaan tegen Richard van O. Een aantal anderen wil dat nog gaan doen. De ouders zien Van O. als medeplichtig aan het misbruik door Robert M., omdat hij zijn partner daarbij zou hebben gefaciliteerd.

Bekijk het Dossier Kindermisbruik >>

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.