Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderwijskoepel begint eigen kinderopvang

Onderwijskoepel CBO Noardwest-Fryslân begint een eigen kinderopvangorganisatie op de zeventien scholen, waar voorheen Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) de kinderopvang verzorgde. SKF blijft betrokken bij onder meer de pedagogische bijscholing van de medewerkers.
Fotolia

Vrij uniek, noemt SKF de transitie. Per 1 oktober heeft SKF de kinderopvangtaken op acht scholen van CBO Noardwest-Fryslân overgedragen aan de onderwijskoepel. De nieuwe kinderopvangorganisatie heet Stichting Kinderopvang NWF. Voor medewerkers, kinderen en ouders verandert er weinig: de pm’ers die werkten bij SKF komen in dienst van Kinderopvang NWF en blijven aan het werk op de locaties binnen de scholen.

Kinderopvang aanbieden

Pyt Sybesma van CBO zegt tegen de Leeuwarder Courant dat de koepel graag zelf de kinderopvang wil aanbieden. De SKF blijft betrokken en meedenken, bijvoorbeeld op het gebied van pedagogisch bijscholing. Voor de ontwikkeling van de kinderen is dit een goed initiatief, vindt SKF-directeur Jeannet van den Akker. ‘Zij zijn gebaat bij een onderwijsvorm waarbij alles onder één dak wordt aangeboden.’ Daar wordt met de omvorming van de scholen tot integrale kindcentra ook naartoe gewerkt, meldt de Leeuwarder Courant.

De nieuwe kinderopvangorganisatie start voorlopig op acht scholen van CBO. De negen andere scholen stromen op termijn in.

Bron: lc.nl

1 REACTIE

  1. Het lijkt nu alsof in de ogen van SKF kinderopvang een vorm van onderwijs is:
    “Voor de ontwikkeling van de kinderen is dit een goed initiatief, vindt SKF-directeur Jeannet van den Akker. ‘Zij zijn gebaat bij een onderwijsvorm waarbij alles onder één dak wordt aangeboden.’”
    Kinderopvang is geen onderwijs. Wat is toch dat ene woord dat we al zo lang zoeken? Dat woord zowel kinderopvang als onderwijs omvat?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.