Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderwijs wil samenwerken met kinderopvang

Onderwijs

Veel leerkrachten en schooldirecteuren staan open voor meer samenwerking met kinderopvanginstellingen. Dit blijkt uit de ruim honderd gesprekken die medewerkers van Kinderopvang Humanitas op de onderwijsvakbeurs NOT voerden met bezoekers.

De meeste bezoekers hechten vooral veel waarde aan een goede overdracht tussen opvang en onderwijs. Sommigen pleitten voor meer brede scholen, maar er waren ook conservatieve bezoekers voor wie zo’n grote instelling niets is: ‘Dan komt een kind helemaal niet meer buiten.’ 

Kinderopvang op NOT
Kinderopvang Humanitas, de kinderopvangorganisatie met locaties door heel Nederland, besloot aanwezig te zijn op de drukbezochte vakbeurs voor het onderwijs. Dat beviel uitstekend. ‘Niet om nieuwe klanten te werven,’ zegt een woordvoerder ‘maar wel omdat het leerzaam is om met collega’s uit het onderwijs uit heel Nederland van gedachten te kunnen wisselen.’

Een must
De kinderopvangorganisatie koos niet voor een enquête op papier, maar voor persoonlijke gesprekken aan de stand. Bezoekers konden reageren op de stelling: ‘Gelukkig is er kinderopvang’. Die stelling werd door de meeste bezoekers onderschreven: ‘een must voor de samenleving’, ‘ben er blij mee’, ‘belangrijke aanvulling voor werkende ouders’. Natuurlijk waren er ook opmerkingen als ‘kinderen kunnen beter door hun ouders opgevoed worden’, of ‘jammer dat het nodig is’, maar uit verreweg de meeste reacties bleek dat kinderopvang een geaccepteerd verschijnsel is.

Meerwaarde kinderopvang
Kinderopvang is zelfs meer dan alleen geaccepteerd, schrijft Kinderopvang Humanitas in haar persbericht. De respondenten bleken positief over de meerwaarde die kinderopvang heeft voor kinderen. Kinderopvang geeft kinderen een goede start, zo vonden velen. Kinderen uit de kinderopvang komen met een voorsprong de basisschool binnen. Kinderopvang levert een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren samen spelen en zelfstandigheid. Kinderopvang zou er voor alle kinderen moeten zijn, zo lieten respondenten weten.

ANP Photo, Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.