Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderhandelingen over nieuwe cao begin februari van start

Op 8 februari beginnen de onderhandelingen over de nieuwe cao kinderopvang, ter vervanging van de huidige cao die loopt tot 1 juli 2021. De onderhandelingen worden gevoerd door de brancheorganisaties BK en BMK en de vakbonden FNV en CNV.  
© fizkes / stock.adobe.com

BK en BMK voeren inmiddels overleg met hun achterban en gaan in januari besprekingen voeren over een gezamenlijke inzet bij de onderhandelingen. Beide brancheorganisaties geven aan dat ze input voor de onderhandelingen hebben opgehaald bij hun leden en dat ze hen op de hoogte zullen houden over de voortgang.

Kritisch tegen het licht

De huidige cao, die van kracht werd kort voordat de coronacrisis uitbarstte, zal tijdens de onderhandelingen vermoedelijk kritisch tegen het licht worden gehouden. Kinderopvangondernemers die door corona in problemen kwamen, uiten soms ernstige bezwaren tegen deze cao.

Blanca Sanz, een ondernemer die haar opvang moest sluiten, zei hier bijvoorbeeld over: ‘Ineens zit ik zonder werk, en dat is heel vreemd. Ook al omdat ik me in steek gelaten voel. Door de overheid, maar ook door de brancheorganisaties, die zelf hebben voorgesteld dat de opvang de ouderbijdrage terugbetaalt, en die hebben ingestemd met het verbindend verklaren van een cao die in de huidige omstandigheden helemaal niet past.’

Meer informatie over de rol de BMK vind je hier en over die van de BK vind je hier.

FNV zoekt input medewerkers

De FNV is op haar beurt op zoek naar input van medewerkers en wil graag weten wat zij belangrijk vinden in de cao-onderhandelingen. Meer informatie daarover vind je hier.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.