Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omstreden jongetje (6) niet naar school Lisse

Omstreden jongetje (6) niet naar school Lisse

Een 6-jarig jongetje dat op een school in Hillegom ‘grensoverschrijdend gedrag van seksuele aard’ heeft vertoond en mogelijk zou worden geplaatst op een school in Lisse, gaat niet meer naar die school. Peter Bongaerts, van de Sophia Stichting waar de school onder valt, zei woensdag dat de ouders daartoe hebben besloten na alle commotie die erover ontstond.

Naar welke school het kindje nu moet, is onduidelijk. De stichting beraadt zich op de mogelijkheden. ‘Het is ons er veel aan gelegen om dit kind een goeie plek te geven, het heeft al veel te lang geduurd’, stelt Bongaerds. Hij spreekt van een drama voor het kind en zijn ouders en een hetze tegen het gezin.

Bedreigingen
Het jochie zat eerder op de Jozefschool in Hillegom. Daar werd hij in het voorjaar geschorst wegens zijn gedrag. Hij zou naar de Sint-Josephschool in Lisse gaan, maar ouders van kinderen op die school verzetten zich tegen de plaatsing omdat zij gevaren en bedreigingen voor hun kinderen zien. Beide scholen vallen onder de Sophia Stichting.

Veiligheidsplan
Volgens Bongaerts was behandeling voor het kind geregeld en lag een veiligheidsplan klaar. De ouders in Lisse gaven echter aan dat het kind het op de school niet prettig zou krijgen. De Sophia Stichting voor katholiek basisonderwijs is het schoolbestuur van 23 basisscholen in de Duin- en Bollenstreek.

Bron: ANP
ANP Photo, Jerry Lampen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.